Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout
Beeldmateriaal
Optimaal in Internet Explorer  en Mozilla Firefox.   Bijgewerkt: 12-10-2017
Home Activiteiten Multimedia Lidmaatschap Historie oosterhout Nieuws Volksverhalen Links Contact Sitemap
Op 21 maart 2016 ontving de voormalig waarnemend voorzitter/-secretaris Martin van Halderen de Gouden Gemeentespeld. Voor een filmverslag van de hand van ons lid Rinus Kuijpers: klik hier. Intocht Sinterklaas in Oosterhout in 1931/1933
------------------------------------------------------------------------------------------------------- Onze sponsor, A. Broekhoven “1001 artikelen” stopt met de zaak en houdt totale leegverkoop: zie het filmpje op youtube, inclusief interviews. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- In De Nieuwe Pannehoef is aan schoolklassen voor Speciaal Onderwijs in de gemeente Oosterhout o.a. een filmpje getoond over de Tweede Wereldoorlog in relatie tot Oosterhout, in het kader van de Anne Frank-herdenking. Zie het filmpje op YouTube. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Voor het 75 - jarig bestaan van de Oosterhoutse Nachtegalen hebben wij ruim 800 glas- dia’s ingescand. Een kleine 300 daarvan is verwerkt in een filmpje, dat gedraaid is op de tentoonstelling, die gewijd was aan het jubileum. Het filmpje beslaat de periode 1929 tot 1947. Zie het filmpje op YouTube. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- De onthulling van de Luisterpalen in Dorst, bij Ter Aalst en in Den Hout. Dit houdt verband met de Liberation Route Europe. Zie de filmpjes op YouTube: Dorst, Ter Aalst en Den Hout. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Het Geregt van Oosterhout: Hoe "Het Geregt van Oosterhout" er uit zou hebben kunnen gezien is te zien op het bijgaande filmpje. Een galg is een stellage, waarmee veroordeelden door middel van ophanging ter dood werden gebracht. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Over de sloop van Bredaseweg 162 (Vrakking) is een filmpje gemaakt. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Vandaag, 29 augustus 2015 werd zwembad De Warande feestelijk heropend, na een ingrijpende verbouwing. Ter plaatse werd een fotoverzameling in filmvorm vertoond over de periode van 1932 tot heden. Voor het fimpje: klik hier. Voor een overzichtsfoto van de presentatie klik hier. Harrie Donkers herkende zich op een oude foto. Zie foto 1 en foto 2.
Nabij de oude Veerseweg, nu Effentweg, werden bij de reconstructie van deze weg de 7 oude kasseien opgegraven. Deze waren gebruikt bij de aanleg van de weg van "Napoleon" Parijs - Amsterdam in 1810. Op advies van de Heemkundekring "De Heerlijkheid Oosterhout" is er een strook met deze kasseien aangelegd, met een tableau van foto's en tekst over deze weg en haar geschiedenis als herinnering, dat deze weg ooit door Napoleon werd aangelegd. Voor een filmverslag van de “opening” klik hier.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
De tentoonstelling `Van wie bende gij d´r ene?” was een groot succes. Met dank aan de samenstellers van deze expositie. Voor een foto-impressie klik hier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------